Festival Oeverloos in Zutphen heeft subsidie van het Cultuurfonds ontvangen om een workshop te organiseren van drie dagen met het bekende en alom gewaardeerde gezelschap Kamchàtka.

Deze workshop zal in de week voorafgaand aan het festival worden gegeven door twee leden van dit gezelschap. Er wordt dagelijks 6 uur gewerkt, zowel met het aanleren van improvisatietechnieken binnen de groep in een zaal, maar ook elke dag buiten tussen een nietsvermoedend publiek.

Workshop beschrijving

De straattheaterworkshop van Kamchàtka is gebaseerd op de instrumenten, de theatrale taal en het gebruik van de openbare ruimte die het gezelschap gedurende zijn hele bestaanstraject heeft ontwikkeld en verfijnd. De workshop is gericht op de knowhow die ze gebruiken, vrij van enige specifieke dramaturgie of vastgelegde personages. Dit biedt de mogelijkheid om dieper in te gaan op de essentiële kennis die nodig is voor het optreden in de publieke ruimte. Het waarnemen van deze ruimte, het lichaam in beweging, contact tussen de spelers, de non-verbale taal en de interactie met, en participatie van het publiek.

Het is een theaterworkshop waarin speelsheid en spel eisen dat we alle zintuigen voortdurend openhouden voor alles wat ons omringt en begeleidt. Met hulp van al deze technieken zullen we ons uiteindelijke doel bereiken, namelijk het transformeren van de ruimte en daar een ​​unieke artistieke ervaring creëren.

Praktisch

Er is een camping aanwezig waar je gratis kunt verblijven en over gezamenlijke catering wordt nog nagedacht. De data zijn tussen maandag 16 en 19 september, waarschijnlijk van dinsdag 17 t/m donderdag 19 september.

Een geweldige kans dus! Er is plek voor circa 16 deelnemers. Hier zullen ook Duitse professionals bij zitten. Deelnamekosten kunnen we vanwege de subsidie beperken tot € 180 voor drie dagen inclusief gezamenlijke lunch en koffie/thee/water.

Alle informatie en opgeven via Norbert Busschers.